2020 Award of Excellence Winner

2020 – Silver Award

About the Project:

We like to call this our “Newskool Modern” style — lots of solid, bright pop of colour and textures! The client called us to design a functional design for his smaller Toronto backyard with a big wish list and lots of features, this project posed a few challenges. The clients wish for a sleek modern backyard came together after a few different layouts and concept revisions. It is safe to say that the final product is stunning – a stylish backyard space full of high-end features. Who wouldn’t want to spend their evenings in this yard? Equipped with a fully tiled concrete spa and water fall, this backyard is a dream. This family can now relax in the sun, sit by the fire table, or have dinner at their outdoor kitchen / stone dining table.

Site Challenges:

  • Steel pergola structure had to be powder coated before installation. Each piece weighs 1,000 LBS which made for a tricky after-thought installation.
  • Landscape lighting on multiple zones for custom night lighting

Special Features:

  • Concrete hot tub with 48” water weir
  • Lounge space
  • Custom outdoor kitchen and dining table
  • Fire table and sitting area
  • Indiana limestone steps and planters at each exit door
  • Custom hot tub equipment box cover
  • Landscape lighting
  • Artificial turf
  • Modern planting

Newskool Modern – Landscape Design Work

Construction Progress

The spa was formed and shot with shotcrete. The water feature roughed into the back wall.

VIRTUAL DESIGN WALKTHROUGH