About the Project:

After a few years of moving into their suburban home, this family was ready to get their dream backyard. The house came with an existing deck and pool, but it was ready for a facelift. Our designer worked closely with the client’s wish list and style to create a brand-new design, custom tailored to their lifestyle. We used a modern design style finished with mild steel planters complimented by rough cut timbers to transition into the style of the house. This beautiful back yard is complete with multiple sitting areas, fire pit, a change room / play room for the children, a sunken hot tub with a roof, and an additional pergola with a shade FX cover. Its safe to say that this backyard has all the things on most wish lists crossed off!

Site Challenges:

  • Old electrical panels required a lot of upgrading to power all the features
  • The existing pool location forced a creative design layout to fit all of the features
  • A harsh hit before project completion and our carpenters worked through the winter
  • Large amounts of concrete forming for structural strength of raised patio as well as decorative walls

Special Features:

  • Large pool
  • Cabana
  • Sunken hot tub with fir wood roof structure
  • Fire pit and stone bench
  • Elevated stone sitting and bbq area
  • Lower patio dining space
  • Modern gardens and planters
  • Steel planter boxes
  • Ivy privacy wall

Client Testimonial

“They have a great 3D design program that allows the owner to really see the perspectives of the proposed work, and make changes to the design on the fly to be able to see the changes in proportion to your home and overall property.”
– Adam C

Textured Elegance – Landscape Design Work

Before Photos

The existing site required a lot of work to bring the space to life. The pool was leaking and needed a renovation, along with the full concrete deck removal.

The existing wood deck did not function for the family’s desired use, and needed to be ripped out and redesigned.

Overgrown shrubs and perennials needed removal, in order to thin out the gardens and add some extra seating.

The front entrance was bland with overgrown gardens. The clients preferred a more modern update with a simpler plant pallet, as well as a front porch to be constructed.

VIRTUAL DESIGN WALKTHROUGH